WarpNet No.8. - '99. április 27.

 
 

Jasmine 2.72

A Pretty Pop Software megjelentette a Jasmine 2.72-es verzióját. A Jasmine egy front-end alkalmazás az OS/2 Warp beépített FTP-jéhez. Nagyon kellemes tulajdonsága a programnak, hogy csak a megváltozott file-okat és könyvtárakat frissíti a távoli gépen. Természetesen felajánlja, hogy mindent frissítsen vagy csak a megváltozott file-okat, foldereket, de lehet válogatni is.
További info és letöltés: http://member.nifty.ne.jp/prettypop/



ConfigMaint/2 1.00

Az utóbbi idöben nagyon gyorsan követték egymást a ConfigMaint/2 config.sys analizáló/optimalizáló PM-es segédprogram újabb verziói. Ami az 1.00-ás verzióban új: szebb GUI, mostmár használható a 4OS2-vel, m¹ködik 640x480-as képfelbontással is és néhány új adat is került bele (pl. PCMCIA, TCPIP beállításokra).
A program freeware.
További info és letöltés: http://www1.stuttgart.netsurf.de/~kevers/ és http://www.buntspecht.de/cfgmaint/.



PopCD ! 2.10

A Pretty Pop Software megjelentette a PopCD ! 2.10-es verzióját. A PopCD ! (a fejlesztök definíciója szerint): "Pop Up CD-ROM/Removable media/Audio CD Object" segédprogram. A beállításoknál meg lehet adni, hogy a PopCD ! mennyi idöközönként figyelje a CD meghajtót (vagy más cserélhetö médiát), és a pár pillanattal késöbb megjelenik egy objektum a desktop-on, amin az open/play lehetöségek érhetök el, annak függvényében, hogy adat vagy hang található a kiválasztott háttértárolón. A programhoz bármilyen külsö CD lejátszót hozzárendelhetünk a hang CD-k lejátszásához. A PopCD ! futásához szükség van a az EMX könyvtár 0.9c (vagy magasabb) verziójára és a Watcom VX-REXX futtatómodulra (VROBJ.DLL) is.

További info és letöltés: http://member.nifty.ne.jp/prettypop/, http://www.asahi-net.or.jp/~qw6k-knst/ vagy http://www.asahi-net.or.jp/~qw6k-knst/software/



mpg123.dll 1.07

A PM123 MP3-as lejátszó DLL frissítése néhány eddig meglévö hiba javítását tartalmazza:
- az MMPM gyakori összeomlása amikor a DART-ot használta,
- az equalizer némításának hibajavítása,
- a fileinfo (a playlistában) javítása (mindig 0 hosszúságúak voltak a track-ek).
További info és letöltés: http://www.cam.org/~guardia/pm123.html.



Drag-Text v3.1 bétateszt

A Drag-Text v3.1 bétatesztelés alatt van. A bétaverzió tesztelését csak regisztrált felhasználók végzik. A programban - a szokásos hibajavításokon kívül lesz néhány újdonság (pl.: szöveg felvétele és leejtése úgy, hogy eközben nem kell folyamatosan nyomni az egér gombját) és szebb kivitel.
További info és a 3.0-ás verzió letöltése: http://www.usacomputers.net/personal/rlwalsh/



Rover Pack

A Sundial Systems által forgalmazott Rover Pack egy új desktop navigációs segédprogram-gyüjtemény. A program az Orange Hill Software fejlesztése - a Sundial vezetöségének kijelentése szerint - beleillik a Sundial termékek közé. További info: http://www.sundialsystems.com/rover/



4OS2 és TC/2 frissítés

A JP Software frissítette a 4OS2 (CMD.EXE parancsprocesszor-helyettesítö) és a Take Command/2-t (a 4OS2 GUI verziója). Mindkét programnak van DOS-os és Windows-os verziója.
További info és letöltés: http://www.jpsoft.com/upgrade.htm



Minta 2.25

Megjelent a népszerü MP3-as file-ok szerkesztését, listázását segítö program új verziója. Újdonságok a 2.25-ös verzióban:
- továbbfejlesztett automatikus átnevezési lehetöség (makro támogatás),
- holland nyelvi támogatás,
- átalakítható file dialógusablak,
- ID3 v2.x detektálás,
- WPS támogatás (Drag 'n Drop),
- nagyon jó online help,
- több hiba javítása.
A fejlesztö dolgozik több nyelvi verzión a már meglévökön (angol, német és holland) kívül.
További info és letöltés: http://www.informatik.uni-trier.de/CIP/thielen/minta/



Nyomtatómeghajtók frissítése a DDPak-on

Az IBM frissítette a LaserJet és a PCL5-ös nyomtatómeghajtókat a DDPak-on. A LaserJet 30.682-es verziószámot viseli, dátuma 99. 04. 01. A PCL5 2.544-es verziójú és dátuma 99. 03. 23.
Cím: ftp://ftp.software.ibm.com/ps/products/os2/os2ddpak/laserjet.exe



Enhanced E frissítés

A Pillarsoft frissítette az Enhanced E szövegszerkesztöt. Az OS/2 beépített szövegszerkesztöjének (E.EXE) leváltására készült programot le lehet tölteni a http://www.fm.net.com/pillarsoft címrïl.