WarpNet No.1 - '98. Október 26.



HotJava 1.1.5
A Communicator/2 fényében a Sun megjelentette a HotJava 1.1.5-t.Szükséges hozzá a legutóbbi Java 1.1.6.
Letölthetö:
ftp://ftp.javasoft.com/pub/hotjava/8987675/hjb115-generic.zip

Megjelent a PMMail/2 2.0
A SouthSoft cég megjelentette a PMMail/2 2.0-t. A jövöben így fogják hívni a PMMail for OS/2-t.
A PMMail új kiadása több, mint 65 újítást tartalmaz. Több jelentös újtítás pl. LDAP, vCARD, PGP5 támogatások, valamint a gyors HTML-re váltás. Az újítások listája megtalálható a
http://www.southsoft.com/suppmmos2hist.html címen.
A termék telölthetö a SouthSoft weboldaláról:
http://www.southsoft.com címröl.
A regisztrált PMMail 1.x használóknak lehetögésük van az upgrade verzió letöltésére, amely jelentös pénzügyi megtakarítást jelent, amennyiben a BMT Micro-n keresztül rgeisztrálják: http://www.bmtmicro.com.
Kérdésekre és megjegyzésekre a pmmailos2@soutsoft.com e-mail áll rendelkezésre.

Xitami 2.4a alpha
A Xitami 2.4a elérhetö a http://www.imatix.com-on. Az alfa verziót csak szigorú tesztelés után ajánlják használatra. Kijavították a 2.3d verzió hibáit és új funkciókkal bövítették. Megjegyzendö, hogy a config fájlt 2.3d-röl 2.4a-ra szükséges megváltoztatni.

GIMP/2 v1.0.1 a Hobbes-on
A GIMP 1.0.1 frissített verziója megtalálható a Hobbes-on a /pub/incoming/gimp101bin.zip néven. Ugyanitt megtalálható a gimp10datex.zip is, amely extra lehetöségeket tartalmaz: lejtöszögek, ecsetek stb.
A GIMP egy gafikus eszköz, amely hasonlít a Photoshop-ra és XFree86 for OS/2 szükséges hozzá.

Mesa 2 2.0 verzó
Megérkezett a Sundial System OS/2 táblázatkezelöje a Mesa 2 2.0. A komplett csomag a telepítölemezeken kívül leírást is tartalmaz. (A Mesa/2 után a második generáció neve a Mesa 2 lett.)
A bevezetö ár 98 dollár, amelyet vásárlás után ingyen szállítanak azokon a területeken, ahol a "Global Priority Post Mail" elérhetö. Ez az USA államain kívül Európa és a Csendes-óceán peremvidékének nagy részén is elérhetö. Online megrendelés: http://secure.falcon-net.net/BMT/order1260.html.

Minta 2.00
Megjelent a Minta 2.00, amely egy MP3 cimkézö, listázó PM segédprogram OS/2-höz. Az új kiadás nemzeti nyelv támogatást (amely egyelöre német és francia nyelvü), valamint fokozott grafikus munkaterület támogatást tartalmaz. A zenei stílusok most szerkeszthetöek és a program sok más beállítási lehetöséget is tartalmaz.
Információk: http://www.informatik.uni-trier.de/CIP/thielen/minta

Moneydance 2.0beta2
A Moneydance egy személyi pénzügy kezelö program, amely teljes egészében Java-ban íródott. Tartalmaz többek között automatikus befejezést, grafikus jelentést, tartozás és adósság értékeket, tranzakció szerinti rendezést, dupla belépést, összetett pénznemeket, valamint többszörös hozzáférást.
Ez a verzió, az elözö béta óta most tartalmazza a francia nyelvü fordítást, elemi bevétel-költség grafikont, dátum-szám formátum választási lehetöséget, az elözö béta óta különbözö hibajavítókat, új tranzakció bevitelt, csak billentyüzeten bevihetö tranzakció bevitelt és szétválasztható szerkesztö lehetöségeket.

Új VFAT-OS2 béta verzió
A VFAT-OS2 új verzió újdonságai:
Floppy lemez támogatás, Linux 2.0.33 alapú forrás, helyesen megjelenö lemez összesítö, kis- és nagybetük okozta problémák megoldódtak, kivételt képeznek az átnevezett fájlok. A fájlrendszer típusa pedig futás közben oda-vissza változtatható FAT-ról VFAT-ra.
http://www.npw.net/~dsteiner/os2/vfat-top.html

A híreket Kutnyánszky Anikó állította össze.